Hazenbout met komijn, geroosterde groenten en sinaasappelsaus

130 minuten 4 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

HazenboutDEF

Ingrediënten

Paneer voor de bouten:

  • Zout en peper
  • 2 eetlepels Bloem
  • Bouiilon:

  • 100 gram Pompoen
  • 100 gram Pastinaak 
  • 2 eetlepels Sinaasappelmarinade
  • 300 milliliter Rode wijn
  • 150 Runderbouillon
  • 4 takjes platte Peterselie, grof gehakt
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Verwarm de oven voor op 180°C. Roer zout en peper door de bloem en wentel de hazenbouten erdoor. Verhit de boter in een ovenvaste braadpan en braad de hazenbouten rondom bruin aan. Neem ze uit de pan.

    2. 2

      Bak de uien, pompoen, pastinaak en knolselderij 2 minuten in het achtergebleven bakvet. Schep de groenten in een aparte ovenschaal. Roer de marmelade door de pan en schenk de wijn erover en laat het kort inkoken.

    3. 3

      Leg de hazenbouten terug in de pan en schenk de bouillon erbij en zet de pan 2 uur in het midden van de oven. Schuif na een uur ook de groenten in de oven.

    4. 4

      Serveer en garneer de groenten met platte peterselie.