Iberico karbonade met mosterd-balsamicosaus

15 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

MicrosoftTeams-image (14)

Ingrediënten

Overige ingrediënten:

  • 35 gr bloem
  • 1 knoflookpoeder
  • Klontje boter
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el dijonmosterd
  • zout
  • peper
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Meng de bloem met de knoflookpoeder, zout en peper. Smelt de boter in een pan. Haal de karbonades door het bloemmengsel en bak in de hete boter. Laat 3 minuten bakken. Meng ondertussen de suiker, balsamicoazijn en mosterd.

    2. 2

      Draai de schouderkarbonades nu om. Smeer de helft van de saus over de karbonades. Bak 3 minuten en draai de karbonades dan nog een keer. Smeer ook de andere zijde in met het mengsel. Doe de deksel op de pan en laat nog eens 3-4 minuten bakken.

    3. 3

      Giet bij het serveren de jus over het vlees.