Exclusief recept van PeetsBBQ
Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koeling.Breng de BBQ op temperatuur tot 190c, direct.Rasp ondertussen de komkommer met schil, want deze moet in een theedoek uitlekken.
De komkommer had je al met de schil geraspt. Als het goed is ligt deze nu in een theedoek uit te lekken. Wring de komkommer in de theedoek nog een keer goed uit.
Doe de komkommer nu in een bakje en voeg de zout en peper toe naar smaak.Snij nu de twee teentjes knoflook fijn.
Voeg nu de volgende ingrediënten toe aan de Griekse yoghurt:De komkommer, de fijn gehakte teentjes knoflook, gedroogde dille, gedroogde peterselie, olijfolie en de citroensap. Meng vervolgens alles goed door elkaar. Zet nu je eigen gemaakte tzatziki weg in de koelkast.
Snij het broodje open en voorzie de gesneden kanten van een dun laagje olijfolie. Gril nu je broodjes nog even af op de BBQ. Als de broodjes klaar zijn leg je deze weg en heb je alle tijd om je lamsburger af te grillen.
Gril je lams burger af tot een kern temperatuur van 57c graden. Leg op het einde de cheddarkaas op je burger, zo kan deze nog even mee smelten. Tijdens het grillen heb je de tijd om de rode ui in dunne ringen te snijden.
Nu is het alleen nog een kwestie om de burger op te bouwen.
Smeer een dun laagje tzatziki saus op de onderste gedeelte van je broodje. Leg hier nu de sla op. Dan de burger met de gesmolten kaas, de tzatziki saus en de rode uien ringen. Als laatste de deksel erop en smullen maar!
Gril je burger met een beetje olijf olie op een hete plancha. Dit zorgt net voor dat lekkere krokante korstje.Probeer een Mythos biertje uit te halen, deze smaakt heerlijk bij deze overheerlijke lamsburger!
Smakelijke groet