Speciaal recept van sterchef Jonathan Zandbergen
Pluk de blaadjes van de peterselie en doe samen met de knoflook, sjalot, chili, oregano, azijn, zout en peper in een foodprocessor.
Draai fijn en giet in een andere kom. Voeg de olijfolie toe, proef en breng eventueel nog verder op smaak met zout en azijn.
Kruid de diamanthaas met zout en peper, verhit een pan met dikke bodem en voeg twee eetlepels olie toe. voeg de diamanthaas toe als de olie walmt en bak in ongeveer 1,5 minuut bruin. Draai het vlees om en herhaal. Draai het vuur iets terug en voeg 30 gram boter, de tijm en de knoflook toe. laat de boter uit bruisen, draai het vlees nogmaals om. Schep de roomboter over het vlees gedurende 3 minuten. Draai het vlees tussentijds nog een keer om.
Laat het vlees 5 minuten rusten zodat de vleessappen terug kunnen en trancheer het tegendraads.
Tip: het is belangrijk om een steak tegendraads te snijden, zo verkort je de spieren en is het mondgevoel malser. Zeker bij een diamanthaas is dit erg belangrijk omdat hij grof van draad is.