Tri Tip Steak Sandwich

90 minuten 4 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

tri trip steak sandwich

Ingrediënten

De Saus

  • 3 el Hellmanns
  • 1 el Mierikswortelpasta
  • 1 teen geperste Knoflook
  • 1 tl Worcestershire saus
  • 1 tl Hotsaus
  • 1 tl verse Bieslook
  • 3 el Augurkenvocht
  • Overige Ingrediënten

  • Zout
  • Peper
  • Knoflookpoeder
  • Rookhout
  • Stokbroodjes
  • Ingemaakte Ui
  • Rucola
  • Bereidingswijze

      Tri Tip Steak

    1. 1

      Snijdt de vetlaag en het vlies zoveel mogelijk weg zodat de rub goed kan intrekken.

    2. 2

      Bestrooi met een gelijkwaardige verdelen van knoflookpoeder, zout en peper.

    3. 3

      Rook het vlees indirect met stevig rookhout op 100C tot een kerntemperatuur van 52C.

    4. 4

      Grill het vlees vervolgens boven direct vuur tot een kerntemperatuur van 54-55C. 

    5. 5

      Laat het vlees vervolgens rusten onder wat aluminiumfolie voor ongeveer 15 minuten, zo behoudt het vlees zijn sap en smaak!

    6. De Saus

    7. 1

      Meng alle ingrediënten goed samen en pas aan naar smaak daar waar nodig.

    8. Opmaak

    9. 1

      Bak de stokbroodjes af en snijdt deze vervolgens open.

    10. 2

      Smeer een laagje van je zelfgemaakte saus op het broodje en leg hier wat rucola op.

    11. 3

      Snijdt het vlees tegen de draad in, dit is erg belangrijk voor de malse bite die je wilt. 

    12. 4

      Plaats hierop je vlees en daarop je ingelegde uit.

    13. 5

      Je kan naar voorkeur meer saus toevoegen aan je sandwich.

    14. 6

      Eet smakelijk!

    15. 7

      Dit recept is in samenwerking geschreven met BBQ_Jedi .