Dit is natuurlijk de heilige graal als het gaat om rundvlees: Kagoshima Wagyu A5+ (BMS12) ! Daarom is dit ook niet een ‘normaal’ stukje vlees, waar je een hele maaltijd van moet maken. Maar juist de puurheid van dit gerecht is ultiem genieten! De combinatie met Kaviaar is niet uit te leggen, dit moet je proeven. Surf en Turf 2.0. Subliem!
Bereidingswijze:
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Open het blikje kaviaar en snijd de Lavas fijn
Plaats een sauspan op het vuur en voeg de runderjus en de lavas toe. breng aan de kook en draai het vuur uit. Laat trekken
Kruid de Wagyu met zout en peper. Verhit een bakpan met dikke bodem en voeg een scheutje olie toe. laat goed heet worden. Voeg de entrecotes toe en bak op middelhoog vuur. 2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn, voeg de boter toe en draai het vlees iedere minuut. Bak nog 2 minuten. Dus in totaal 4 minuten. Afhankelijk van de dikte van de entrecotes bak je nog 1 minuut langer of niet. Laat 5 minuten rusten op een warme plek of in aluminiumfolie. Maar laat het stoom wel naar buiten kunnen gaan, anders gaart het vlees door
Trancheer het vlees tegendraads en serveer met een dikke lepel (Quenelle) Kaviaar (ongeveer 15 gram per persoon)
Tot slot: verhit de saus en serveer bij het vlees. Serveer er desgewenst een garnituur naar keuze bij. Iets van aardappels, rijst of luxe pommes soufflées (luchtige aardappel kussentjes)
Pro tip: Wagyu is extreem vet, ik vind het persoonlijk dan ook het lekkerst als het rood/rosé gebakken is. Te rood is niet lekker, omwille van het vetgehalte. En als het iets te ver is, dan is dat nog geen probleem want juist dat vetgehalte zorgt dat ook dan het vlees mals blijft proeven!
Dit recept is ontwikkeld door ster chef Jonathan Zandbergen