• V.a. 75 euro gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

Ingrediënten

Overige ingrediënten:

  • 1 el Tabasco
  • Verse fijn gesneden rode kool
  • 12 st Wraps
  • Mais
  • Je favoriete rub

Meer

Bereidingswijze

Exclusief recept van PeetsBBQ

Voorbereiding:

Breng de BBQ op temperatuur tot 110c, indirect.

Bereiden:

Als je BBQ op temperatuur is, voeg je de kersen chunks tussen de hete kolen en voorzie je vlees van een thermometer. Leg het vlees vervolgens indirect op je BBQ.

Als je vlees een kern temperatuur heeft bereikt van 63c. Mag je het stuk vlees van de BBQ halen en deze inpakken in twee lagen aluminiumfolie. Let erop dat je de thermometer wel in het vlees laat zitten. Leg het vlees nu weer indirect terug.

Als je vlees nu een kern temperatuur heeft bereikt van 93c. mag deze van de BBQ. Vang het vlees (in de aluminium folie) op in een ovenschaal. Haal nu voorzicht het vlees uit de folie, let op er zit een hoop vet in de folie. Vang dit vet op, want die heb je later nog gedeeltelijk nodig!

Verpak het vlees nu opnieuw in een laag aluminium folie. En wikkel erna een theedoek eromheen. Leg het vlees nu voor een uurtje in een koelbox.

Ondertussen kun je de rode kool fijn snijden!

Haal het vlees na een uur uit de koelbox. Nu kun je beginnen met pullen! Pas op want het vlees is erg heet! Als je vlees gepulled is. Voeg je een klein beetje van het overgebleven vet toe. Voeg vervolgens nog een klein beetje BBQ saus eraan toe, ik koos voor de Original BBQ Saus van Saus Guru. Let wel op dat je niet te veel saus en vet gebruikt. Het moet natuurlijk geen soep worden!

Als je vlees gepulled is. Kun je beginnen met het opbouwen van je wrap. Doe in het midden van de wrap de: Cacio E Pepe saus daaroverheen de geraspte kaas, rode kool, mais en vervolgens de pulled pork.

Ben je een kaas fan ? Voeg dan nog een beetje extra geraspte kaas eraan toe!

Vouw vervolgens de hoge kanten van de wrap na binnen en rol vervolgens je wrap op. Sluit de wrap met een cocktail prikker. Als je de wraps gerold/gevouwen hebt. Leg je deze indirect terug op de BBQ. Let op dat je de temperatuur van de BBQ nu wel verhoogt rond de 160c.

Als je wraps een mooie donkere bruine kleur hebben. Kunnen ze van de BBQ!

Pro tip:

Probeer je BBQ dicht te houden! Hoe constanter de temperatuur hoe beter! Al je dadelijk ziet dat de temperatuur rond de 67c een lange tijd blijft steken raak dan niet in paniek! Deze zone heeft een lange tijd nodig. De temperatuur gaat van zelf wel weer verder stijgen!

Begin vroeg met je procureur! Je kunt je procureur nog altijd een lange tijd warm houden in aluminium folie en voorzien van een theedoek in een koelbox!
Je kunt dan de Procureur uit de koelbox halen als de gasten er zijn. Onder een toeziend oog van je gasten kan je dan mooi je procureur showen terwijl je hem pulled!

Soms wil het namelijk wel eens langer duren dan de aangegeven tijd.
Laat het smaken!