• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Angus burgers bakken

  De Angus burger is een intens en sappige burger die van de Angus runderen komt. Het is een smaak die lang bij je zal blijven zodra jij je tanden erin zet. Door onderstaande tips te volgen, zorg jij ervoor dat jouw ervaring optimaal benut wordt!

  De Angus burger bakken

  Het bakken van een Angus burger gebeurt vaak in een koekenpan, ook de gietijzeren pan komt vaak voorbij. Beide pannen zijn fijn in gebruik. Vaak krijgt de koekenpan de voorkeur omdat deze lichter is en makkelijker verwarmt dan de gietijzeren pan. Voor een biefstuk, ribeye of entrecote krijgt de gietijzeren pan de voorkeur. Daar ben je hier echter niet voor. 😉

  Boter of olie?

  Een Angus burger kun je zowel in olie als in boter bakken. Het is algemeen bekend dat als je op hogere tempraturen bakt dat olie the way to go is. Dit omdat olie tegen hogere tempraturen kan dan boter. Wil je de burger rustig laten bakken/garen/braden dan is boter ideaal om te gebruiken. De 2 soorten bieden ook een totaal verschillende smaak ervaring.

  Ons advies is probeer vooral uit, wellicht bevalt olie beter. Er is maar 1 manier om hier achter te komen. Ook heb je de mogelijkheid om te combineren. Je kan dichtschroeien in olie en vervolgens laten door garen met wat boter erbij. Zo kan je toch het beste van beide werelden ervaren.

  De burgers bakken

  Voordat je de Angus burgers gaat bereiden haal je de burgers eerst uit de koelkast en laat je ze op kamertemperatuur komen. Dep ze vervolgens droog met keukenpapier. Op deze manier zorg je ervoor dat het vlees wordt gebakken. Wanneer je vochtig vlees gaat bakken, dan ga je het vlees in het vocht laten sudderen en koken. Dit wil je dus voorkomen. 

  Verhit vervolgens een pan op hoog vuur met boter of olie. Als je boter gebruikt zie je direct wanneer je kan bakken. Het schuim verdwijnt namelijk uit de pan en dan kan je beginnen met bakken. Als je de pan op het vuur aan het verwarmen bent, kan je ondertussen de burger aan beide kanten kruiden met peper en zout. 

  Wanneer de pan warm is kan je de burgers in de pan leggen en aan beide kanten dicht laten schroeien tot de gewenste gaarheid. Voor een rare bak je de burger 2 minuten per kant, voor een rosé bak je de burger 4 minuten per kant. Als je de gewenste gaarheid hebt bereikt, kan je de burger gaan serveren. Dit kan je natuurlijk los doen, maar het is veel lekkerder op een broodje. Bekijk bijvoorbeeld ons recept over de Angus burger met rode ui!

  Naar de Angus burger

  Bestel jouw Angus burgers!

  Een Angus burger bakken doe je dus zo! Dankzij het malse en sappige vlees is de Angus burger een echte must voor elke burger liefhebber. Het is een snelle maar kwalitatieve maaltijd, die gemakkelijk te bereiden is in de pan en overheerlijke op een broodje. Bestel nu jouw Angus burgers bij The Meatlovers en maak je eigen creatie!