• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Team The Meatlovers

  Team The Meatlovers

  Wil je de perfecte entrecote bereiden op de BBQ? Zo ja, dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost bespreken we alles wat je moet weten over het marineren, grillen en kruiden van je biefstuk voor een maximale smaak. Wij geven niet alleen tips en advies over hoe je je entrecote elke keer weer perfect kunt bereiden, maar wij delen ook een paar recepten die je thuis kunt uitproberen. Of de zomer nu snel nadert of al is aangebroken, maak je klaar voor restaurantwaardig vlees - volg deze stappen en maak indruk op al je vrienden met je culinaire expertise!

  Inhoudsopgave

   Waar komt de entrecote vandaan?

   De entrecote is rundvlees en komt van het rund vandaan en wordt gesneden uit de dunne lende. Het is een onderdeel van de grote lange rugspieren die aan beide kanten van de ruggengraat lopen. Deze lange rugspieren lopen van de bil tot aan de schouder.

   De entrecote is een stuk vlees die van de grote langwerpige spier aan de bovenzijde afkomt met een mooi randje vet. Deze vetrand is dan ook een van de meest herkenbare kenmerken. De rund gebruikt dit deel van het lichaam erg weinig, waardoor het vlees heerlijk mals is. De slagers van The Meatlovers zorgen ervoor dat ze de beste kwaliteit entrecotes van over de hele wereld selecteren.

   Koop jouw entrecote

   Het bereiden van de entrecote op de BBQ

   Om een heerlijke entrecote op de BBQ te bereiden, is het belangrijk om te beginnen met het selecteren van een kwaliteitsstuk. Als je voor de entrecote gaat winkelen, zoek dan naar stukken vlees met een marmering van wit vet en een mooie rode tint, dit hebben onze slagers dus al voor je gedaan. Zodra je je entrecote hebt verkregen, kruidt je deze met zout en peper voordat je gaat grillen. Voor een optimale smaak laat je het vlees op kamertemperatuur komen voordat je het bereidt.

   Verwarm de BBQ voor tot een goed en warme temperatuur en vet het grillrooster in met olie of spray om plakken te voorkomen. Plaats de entrecote direct boven de hittebron en bak ze 2 minuten per kant of tot de gewenste gaarheid. Daarna mag de entrecote nog 4-5 minuten indirect garen.

   Voor een medium-rare entrecote zorg je ervoor dat de kerntemperatuur 56 graden Celsius is. Door met een thermometer te meten kan je hier achter komen. De instant-thermometer steek je in het dikste deel van de entrecote. Als je je vlees liever medium of hoger hebt, zorg dan voor een kerntemperatuur van 60 graden Celsius of hoger.

   Het vlees heeft de juiste temperatuur wat nu?

   Zodra je de gewenste gaarheid van de entrecote hebt bereikt, breng je de entrecote over op een bord en bedek je het vlees losjes met folie en laat je het vlees ongeveer vijf minuten rusten voordat je de entrecote serveert. Zo kunnen al die sappige en smaakvolle sappen weer in het vlees worden opgenomen, wat resulteert in een sappige entrecote waar zelfs de meest kieskeurige eter blij van wordt!


   De entrecote is goed te combineren met diverse groenten en salades. Ook is het mogelijk het vlees te combineren met verschillende sauzen, zoals chimichurri of rode wijn saus.

   Bekijk het recept

   Kortom, het bereiden van entrecote op de barbecue kan een plezierige bezigheid zijn met uitstekende resultaten als het goed wordt gedaan. Om een uitstekende smaak en malsheid te garanderen, kan je het beste beginnen met een stuk vlees van goede kwaliteit van The Meatlovers. Met al deze tips bij de hand en een beetje geduld kan iedereen een entrecote op de BBQ garen.