Filet Mignon

Filet mignon is een verfijnd en mals stuk rundvlees dat bekend staat om zijn delicate smaak en sappige textuur. Filet mignon wordt beschouwd als een van de meest luxueuze en gewaardeerde stukken vlees en wordt vaak geassocieerd met verfijnde diners en speciale gelegenheden.

Verschillende soorten Filet Mignon

In ons assortiment bieden wij de volgende soorten filet mignon:

Classic Filet Mignon

Dit is de meest bekende en traditionele vorm van filet mignon. Het is een dik gesneden stuk rundvlees afkomstig van het midden van de ossenhaas. Het wordt vaak gebakken of gegrild en geserveerd met een saus naar keuze.

Medaillons

Medaillons zijn dun gesneden plakjes filet mignon. Ze worden meestal snel gebakken of gegrild en kunnen worden geserveerd als individuele porties of als onderdeel van een gerecht, zoals medaillons met champignonsaus.

Tournedos

Tournedos is een Franse term die verwijst naar een rond, compact stuk filet mignon. Het wordt vaak omwikkeld met spek om het extra smaak en sappigheid te geven. Tournedos worden meestal gegrild of gebakken en geserveerd met een saus, zoals bearnaisesaus.

Chateaubriand

Chateaubriand is een luxe bereiding van filet mignon. Het is een dik gesneden stuk vlees, meestal gesneden uit het dikste deel van de ossenhaas. Chateaubriand wordt vaak gegrild of gebraden en geserveerd met een rijke saus, zoals een rode wijnsaus.

Rossini

Rossini is een elegante bereiding van filet mignon, vernoemd naar de beroemde componist Gioachino Rossini. Het combineert filet mignon met foie gras en truffels. Het vlees wordt gebakken of gegrild en geserveerd met een rijke saus en truffelboter.