Voorbereiding:Giet heet water over de vetkant van het vlees en dep het erna droog. Snij vervolgens de vetkant kruislings in met een scherp mes. Pas hierbij op dat je niet in het vlees snijd. Voorzie nu de vetlaag van zeezout. Ik heb er nu voor gekozen om het vlees vacuüm te verpakken en heb dit 2 uurtje laten rusten in de koeling. Je kunt dit ook gewoon doen met een zip- zak. Spoel erna het vlees wederom schoon, zodat het overtollige zout ervan af is.
Mix de five Spices kruiden samen met de Ketjap en smeer het buikspek hiermee in. Leg nu het vlees voor minimaal 1 uur weg in de koeling zodat je de saus kunt gaan maken.
Wij beginnen met de saus, want de kruidenmix moet even lekker in het vlees trekken.
Doe de witte wijnazijn, tomatenketchup, tomatenpuree, water, basterdsuiker, gemberpoeder, chilisaus en de maïzena in de steelpan. Meng alles goed door elkaar en breng dit langzaam aan de kook. Mocht de saus te dun zijn voeg dan de maïzena eraan toe. Proef nu of er nog eventueel peper en zout toegevoegd moet worden.
Verwarm nu de Dutch oven of een wokpan en voeg hieraan de wok olie toe. Haal het vlees uit de koeling en snij het in reepjes. Als de olie warm is, voeg je het vlees eraan toe. Bak het vlees mooi krokant bruin. Als het vlees klaar is schep je het vlees eruit en meng je het met de zoetzure saus.
Nu is het alleen nog een kwestie om het bord op te maken, serveer de rijst en het vlees met de zoetzure saus eroverheen. Gebakken uitjes en wat dille om het af te maken.
Smakelijke groet