Verwarm de BBQ voor op 250 graden.
Voor de pizzabodem pak ik meestal een (huismerk) mix voor pizzabodem bij de supermarkt. Hier zit de gist al in verwerkt en hoef je alleen nog maar een beetje water en olijfolie aan toe te voegen. Kneed het deeg en rol uit tot je een mooie ronde vorm krijgt. Vouw de randjes om zodat er straks een mooie, dikke korst ontstaat.
Voeg wat olijfolie toe in de pan. Bak het gehakt rul. Voeg eventueel wat peper en zout toe naar smaak. Voeg een eetlepel sambal en een theelepel chilivlokken (of minder, of meer, wat je zelf wilt!) toe en roer goed door elkaar.
Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem. Voeg het gehaktmengsel toe en verdeel goed over het oppervlak. Besprenkel met wat geraspte kaas.
Snijd de uien in ringen en de Mozzarella in plakjes. Snijd de rode pepers, verwijder eventueel de zaadlijsten.
Beleg de pizza rijkelijk met de toppings.
Plaats de pizzasteen op de BBQ. Plaats er eventueel een heat deflector onder zodat er geen directe hitte op de pizzasteen staat. Dit voorkomt dat het deeg aan de onderkant verbrand.
Plaatst de pizza (eventueel op een vel bakpapier) op de pizzasteen. Bak de pizza in 10 à 12 minuten af. En.... Buon Appetito! Dit is een recept van ons Rian, van The Meatlovers.