Beer Can Chicken: Hoe maak je dat?

240 minuten 4 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

WP-thumb-1-500x558

Ingrediënten

Voor in de pekel:

  • 2,5 liter Water
  • 1 Laurierblad
  • 10 Zwarte peper korrels
  • 10 Jeneverbessen
  • 4 tenen Knoflook
  • 1 kwart Citroen
  • 40 gram bruine Basterdsuiker
  • 100 gram Zout
  • 3 takjes Thijm
  • 3 takjes Rozemarijn
  • 1 blik bier
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Breng een halve liter water aan de kook en voeg alle ingrediënten eraan toe. Als het zout en de suiker helemaal zijn opgelost, voeg je de twee liter ijskoud water toe. Leg de kip in de pekel, dek af met huishoudfolie en laat drie uur staan.

    2. 2

      Spoel de kip goed af onder stromend water en dop het vervolgens droog. Maak de huid van de kip rondom los met je vingers. Schep 2 eetlepels Chicken Eastern Delight rub (by Marcel Maassen) van The Meatlovers in een kommetje en giet er wat zonnebloemolie bij zodat het een papje wordt. Kruid de kip onder de huid met dit papje.

    3. 3

      Wrijf de kip op de huid in met olie en bestrooi deze daarna met de rub. BBQ gereed maken voor indirect grillen bij een temperatuur van circa 170 graden. Giet een derde deel van het bier uit het blikje en stop er wat kruiden in (rozemarijn, tijm, kaneel, et cetera). Zet het bierblikje in de BBQ op een lekschaal en laat het bier tien minuten heet worden.

    4. 4

      Leg – als je een rooksmaak wilt hebben – nog een blokje rookhout in de kolen. Plaats dan de kip over het blikje met de poten naar beneden. Die poten vormen met het blikje een driepunt, zo valt de kip niet om. Is de kip nog opgebonden met touw, verwijder dat touw dan eerst.Laat de kip garen tot een kerntemperatuur van circa 78 graden. Hoe heter, hoe krokanter het vel en hoe droger het vlees.