De winter is in volle gang... tijd voor comfort food! Wat is er fijner dan een klassiek stoofpotje na een lange dag? Rick, Schaft zonder Spijt , maakte zijn versie van een Britse Lamb Pie. Hij gebruikte daarvoor onder andere onze Meatlovers burgers van Lamsgehakt. Heerlijk!
Bereidingswijze
1. Bak de blokjes ontbijtspek in een klontje boter goudbruin
2. Voeg de gesneden bleekselderij, wortel en tijm toe
3. Na een minuut voeg je de gesneden ui, prei en knoflook toe
4. Zet het vuur wat lager en voeg het lamsgehakt en rode peper toe
5. Breng het geheel op smaak met wat zout, peper en scheutje worcestersaus
6. Na een minuut of tien voeg je de bouillon en room toe
7. Laat dit zachtjes wat inkoken en voeg als laatste dan doperwten toe
8. Haal de pan van het vuur en zet apart
9. Vul een ovenvast schaaltje of pannetje met het mengsel
10. Dek dit af met een plakje bladerdeeg en maak een verhoogd randje
11. Smeer het in met eigeel en bestrooi met zeezout. Bak goudbruin in de oven, zo'n 20 minuten op 200 graden. Haal uit de oven en eet smakelijk!