Rub de Spareribs de avond van tevoren in met een BBQ rub naar keuze.
Plaats ze de hele nacht in de koelkast, afgedekt.
Stook de BBQ op naar de 110 graden en zorg ervoor dat er een plek is waar je Spareribs indirect kunnen garen.
Voeg voor extra smaak eventueel wat rookhout toe, ik ben voor kers gegaan.
Na 3 uur mogen de Spareribs stevig ingepakt worden met aluminiumfolie.
Voeg aan iedere pakketje met Spareribs een scheut van de Cola toe, zo creëer jij een stoom cabine en zal alle smaak in het vlees trekken.
Plaats ze vervolgens weer indirect op de BBQ voor ongeveer 2 uur en 15 minuten.
Haal ze voorzichtig van de BBQ, ze zijn super mals maar mogen nog niet van het bot afvallen.
Smeer ze in met de BBQ-Glaze en plaats ze nog voor 15 minuten op de BBQ.
Na 15 minuten haal je ze van de BBQ af en lak je ze nog een keer af.
Eet smakelijk!
Dit recept is in samenwerking geschreven met Flame_on_bbq