De BBQ klassieker: MOINK balls

90 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

thebarbecuelovers - moink balls -  met black angus gehakt-1

Ingrediënten

Ingrediënten gehakt:

  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 3 tl knoflook
  • 3 tl gedroogde oregano
  • 1 ei
  • 60 ml melk
  • Paneermeel
  • Zout en peper
  • Overige ingrediënten:

  • Lange plakken ontbijtspek
  • Barbecuesaus
  • Honing
  • Bereidingswijze

      Bereidingswijze MOINK balls:

    1. 1

      Mix het gehakt met de ingrediënten. Pas de hoeveelheid kruiden eventueel aan naar eigen wens.

    2. 2

      Maak gehaktballetjes van ongeveer een golfballetje.

    3. 3

      Rol de ontbijtspek om de gehaktballetjes.

    4. 4

      Maak de BBQ klaar voor indirecte hitte op een temperatuur van 120 graden.

    5. 5

      Grill de balletjes indirect ongeveer 45 minuten.

    6. 6

      Maak intussen de saus met een verhouding van 2/3 barbecuesaus en 1/3 honing.

    7. 7

      Smeer de balletjes goed in met de saus en leg ze nog eens 30 minuten indirect op de BBQ.

    8. 8

      Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door thebarbecuelovers.