Bak als eerst de spekreepjes in een hete pan, voeg de champignonplakjes, ui en 20 gram boter toe, kruid met versgemalen peper en bak nog 5 minuten. Blus af met de fond en voeg de peterselie toe, kook de fond in. Verplaats de vulling naar een ovenschaal.
Doe de aardappelpuree in een spuitzak met een kartelmond. Bedek de vulling met puree en bestrooi met paneermeel en een paar stukjes boter (30 gram). Gratineer 15 minuten in een oven van 160˚C.
Kruid de eendenborstfilets met versgemalen peper en zout en bak 50 gram roomboter goudbruin. Leg de eendenborstfilets in een ovenschaal samen met het braadvet. Meng de honing en de mosterd met elkaar en smeer hier de eendenborstfilets mee in. Maak de specerijen (het liefst geroosterd) fijn met een vijzel en strooi samen met de tijm over de eendenborstfilets.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180˚C en braad 10 minuten. Haal iedere 3 minuten de pan uit de oven en overgiet de filets met het braadvet. Leg een stukje aluminiumfolie losjes over de pan en laat de eendenborstfilets 15 minuten rusten voor je ze serveert.