Speciaal recept van Jonathan Zandbergen
Snijd het vet van de Frenched Racks kruislings in en maak een rooster. Bak eerst de vet kant goudbruin, draai de racks en kleur ook de onderkant van het vlees.
Hak de knoflook, de thijm, de rozemarijn en de ansjovis zeer fijn en meng dit met de mosterd. Kruid het lamsvlees goed met zout en peper en wrijf het mosterdmengsel tussen het vet. Bak vervolgens de racks 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C en laat ze minimaal 5 minuten rusten voor het aansnijden.
Snijd 2 cm van de onderkant van de groene asperges af en gooi dit weg. Plaats de groene asperges op een bakplateau. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Bestrijk alle asperges goed en dek de bakplateau af met aluminiumfolie. Zet het plateau de laatste 8 minuten van de baktijd in de oven bij de Frenched Racks.
Serveer bij dit extreem lekkere en eenvoudige gerecht wat oven-aardappeltjes of couscous indien gewenst. Gebruik het bakvet als jus en geniet in een handomdraai van een fantastisch mooi seizoensgerecht.