Verwarm de oven voor op 200°.
Schil de pompoen en snijd in stukken van 1cm.
Schil de rode ui en snijd in plakjes.
Snijd de radicchio en de witlof in stukken van 2cm.
Voeg alles samen in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
Kruid stevig met zout en peper.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats 30 minuten in de oven.
Verwijder de folie, roer alles goed door, verdeel de rietsuiker en twee lepels boter en plaats 10 minuten terug in de oven.
Kruid de kalfsoesters met zout en peper.
Verhit een koekenpan en voeg olijfolie toe.
Bak de kalfsoesters rondom goudbruin in 2 minuten op hoog vuur.
Voeg 125gram boter en de salie toe en laat uit bruisen.
Draai het vuur terug naar middelhoog.
Overgiet de kalfsoesters met de boter terwijl hij bruin kleurt. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
Rasp de citroen over het vlees en blus de boter met het sap van een halve citroen.
Haal het vlees uit de pan en laat 10 minuten rusten.
Serveer de kalfsoesters met de groenten en gebruik de overgebleven salieboter als saus.
Speciaal recept van Jonathan Zandbergen.