Gebraiseerde Short Ribs met Gnocchi

220 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

shortribs

Ingrediënten

Producten

Short Ribs

Overige ingrediënten

  • 1 kilo Short Ribs Australië Black Angus 
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • tijm, laurier, rozemarijn
  • 1 zak Gnocchi (500 gram)
  • 1 glas rode wijn
  • Maizena
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Dit recept van Kriskookt is geïnspireerd op een gerecht dat hij ooit proefde in Kroatië. ’Eerder maakte ik al heerlijke runderribben klaar op de BBQ, maar dit keer dacht ik: gebraiseerde Short Ribs met groenten en rode wijn. Het resultaat: botermalse en heerlijk sappige ribben. Het enige dat je nodig hebt is tijd en natuurlijk de geweldige Short Ribs van The Meatlovers!’

    2. 2

      Bereidingswijze

    3. 3

      Verwijder aan de onderzijde van de Short Ribs het vlies

    4. 4

      Snij de Short Ribs tussen de beenderen los, zodat je 3 losse Ribs krijgt en kruid ze met peper en zout

    5. 5

      Smelt in een vuurvaste stoofpot een klontje boter en bak hier de Ribs aan tot ze mooi bruin zijn

    6. 6

      Snij ondertussen de ui en wortel grof. Pel de knoflook.

    7. 7

      Haal de Ribs uit de stoofpot en stoof hier nu de ui, wortel en knoflook in aan

    8. 8

      Blus het geheel met het glas rode wijn, laat dit voor de helft inkoken

    9. 9

      Leg de Short Ribs op de groenten en voeg tijm, laurier en rozemarijn toe

    10. 10

      Voeg 1 glas water toe en breng het geheel aan de kook

    11. 11

      Plaats een deksel op de stoofpot en laat dit gedurende 3 uur zachtjes pruttelen

    12. 12

      Haal de Short Ribs na drie uur uit de saus en zeef en ontvet de saus

    13. 13

      Doe de saus terug in de stoofpot. Bind de saus met een beetje Maizena

    14. 14

      Leg de gebraiseerde Short Ribs terug in de saus

    15. 15

      Maak ondertussen de gnocchi klaar zoals op de verpakking staat.

    16. 16

      Serveer de Short Ribs met gekookte of gebakken gnocchi en eet smakelijk!

    17. 17

      Dit recept is gemaakt in samenwerking met KrisKookt.be