Dit recept van Kriskookt is geïnspireerd op een gerecht dat hij ooit proefde in Kroatië. ’Eerder maakte ik al heerlijke runderribben klaar op de BBQ, maar dit keer dacht ik: gebraiseerde Short Ribs met groenten en rode wijn. Het resultaat: botermalse en heerlijk sappige ribben. Het enige dat je nodig hebt is tijd en natuurlijk de geweldige Short Ribs van The Meatlovers!’
Bereidingswijze
Verwijder aan de onderzijde van de Short Ribs het vlies
Snij de Short Ribs tussen de beenderen los, zodat je 3 losse Ribs krijgt en kruid ze met peper en zout
Smelt in een vuurvaste stoofpot een klontje boter en bak hier de Ribs aan tot ze mooi bruin zijn
Snij ondertussen de ui en wortel grof. Pel de knoflook.
Haal de Ribs uit de stoofpot en stoof hier nu de ui, wortel en knoflook in aan
Blus het geheel met het glas rode wijn, laat dit voor de helft inkoken
Leg de Short Ribs op de groenten en voeg tijm, laurier en rozemarijn toe
Voeg 1 glas water toe en breng het geheel aan de kook
Plaats een deksel op de stoofpot en laat dit gedurende 3 uur zachtjes pruttelen
Haal de Short Ribs na drie uur uit de saus en zeef en ontvet de saus
Doe de saus terug in de stoofpot. Bind de saus met een beetje Maizena
Leg de gebraiseerde Short Ribs terug in de saus
Maak ondertussen de gnocchi klaar zoals op de verpakking staat.
Serveer de Short Ribs met gekookte of gebakken gnocchi en eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt in samenwerking met KrisKookt.be