Dit recept is exclusief geschreven door BBQRookie
Marinade:Voor dit gerecht beginnen we met het maken van de marinade. Hiervoor wassen we de citroenen en raspen vervolgens alleen de gele schil. Rasp het witte niet mee. De smaak hiervan is namelijk erg bitter. Vervolgens persen we ook het sap uit de citroenen en voegen dit toe. Hierna voegen we wat fijn gesneden knoflook, peterselie, olijfolie, peper en zout toe. Doe niet al je peterselie er doorheen en bewaar hier wat van voor de garnering. Zodra de marinade goed gemengd is, gieten we deze over in een afsluitbare zak. Hier voegen we de Iberico medaillons aan toe. Vervolgens plaatsen we de zak voor minimaal 2 uur in de koelkast, zo kunnen de Iberico medaillons de marinade goed opnemen.
Bereiden:Terwijl de Iberico medaillons in de marinade liggen, kunnen wij beginnen met het aansteken van de BBQ. Dit doen we op directe hitte met een temperatuur van 200 graden Celsius. Zodra de twee uur van het marineren voorbij zijn, mogen de Iberico medaillons op de BBQ. We grillen het vlees ongeveer 3 tot 4 minuten per kant of tot dat het een kerntemperatuur van 55 graden Celsius bereikt heeft. We laten de Iberico medaillons vervolgens 3 tot 5 minuten rusten met een losse laag aluminiumfolie of slagers papier er overheen. Maak vervolgens de Iberico medaillons op met wat van de overgebleven peterselie.
Eet smakelijk,BBQRookie