Geroosterde Ribeye met Ras El Hanout

10 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

Ribeye steak

Ingrediënten

Voor de kruidendip:

  • 3 eetlepels dikke yoghurt 10% vet
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 0,5 eetlepel gehakt muntblad
  • 0,5 eetlepel gehakt korianderblad
  • 0,5 eetlepel fijn gesneden bieslook
  • 1 knoflookteen fijngehakt
  • Versgemalen peper en zout
  • Granaatappelpitjes
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Voor de kruidendip: meng alle ingrediënten door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.

    2. 2

      Dep de Ribeye goed droog. Wrijf rondom in met ras el hanout, olijfolie en zout. 

    3. 3

      Grill het vlees in een hete grillpan in ca. 2 minunten aan beide kanten.

    4. 4

      Haal uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 3 minuten op de plank rusten.

    5. 5

      Bestrooi met peper. Serveer getrancheerd (= in plankjes sneden) met de dip en granaatappel pitjes.

    6. 6

      Wil je meer weten over onze Ribeye? Bekijk dan alle ribeyes