Geschroeide Wagyu Sukiyaki op gebakken Konings Oesterzwam met Truffelolie

20 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

sukiyaki

Ingrediënten

Ingrediënten en benodigdheden:

  • 4 mooie konings oesterzwammen
  • 2 Sjalotjes
  • Paar druppels truffel olie
  • Sojasaus parels of sojasaus 
  • Fleur de Sel
  • Bieslook of andere kruiden als afwerking
  • Een brander
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Snijd de oesterzwammen doormidden, snijd de sjalot fijn en bak samen even in de pan

    2. 2

      Zorg dat je de cedarhouten plank eerst schroeit met een brander. Zo komt de rook (en smaak) direct los.

    3. 3

      Leg de Sukiyaki plakjes op de rookplank. Dit geeft een waanzinnige geur en voegt echt toe aan het gerecht.

    4. 4

      De Sukiyaki hoef je maar aan één kant te branden tot deze licht dicht geschroeid is, hij gaart namelijk nog door. 

    5. 5

      Plaats wat van de oesterzwammen op het bord, plaats hier 2-3 plakjes van de sukiyaki op. Werk het gerecht af met wat Fleur de Sel, een paar druppels truffelolie en wat parels van sojasaus (of een paar druppels sojasaus)

    6. 6

      Garneer met wat kruiden naar keuze, zoals bieslook en cres. Zo heb je binnen no-time een culinair, smaakvol gerecht op tafel!

    7. 7

      Eet smakelijk!