Dep het vlees goed droog. Rub het vlees met kruiden naar keuze.Laat 1 uur inwerken.
Voor de spray: Verwarm de bourbon in een klein pannetje. Los de appelstroop erin op. Koel af en schenk over in een kleine planten spuit.
Bereid de barbecue voor op indirect grillen. Verhit de barbecue tot 110°C. Leg de gekruide spareribs met het bot naar beneden op het rooster en sluit de deksel van de barbecue. Spray de ribs elke 30 min in met de bourbon spray. En keer ze telkens om. Rooster de ribs in 2 uur gaar. Haal van de barbecue en serveer direct met de bourbon saus.
Voor de saus: Bak de uien en peper aan in een pan met wat olie. Voeg de paprika poeder toe en roer door. Blus op hoog vuur af met de bourbon. Voeg de azijn, siroop en de stroop toe. Breng het mengsel aan de kook laat 20 minuten pruttelen. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen tot gebruik. Deze saus is gekoeld zeker een week goed te bewaren in een afgesloten pot.
Lekker met een frisse witte koolsalade en dikke frieten.