Hertenbiefstuk met Champignonsaus

30 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

thebarbecuelovers - Hertenbiefstukmetzelfgemaaktechampignonsaus - met hertenbiefstuk

Ingrediënten

Ingrediënten champignonsaus:

  • 250g kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 200 ml champignonbouillon
  • 2 el bloem
  • 100 ml kookroom
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Bereidingswijze

      Bereidingswijze champignonsaus:

    1. 1

      Verhit de olijfolie in een pan en bak het uitje.

    2. 2

      Voeg de kastanjechampignons toe aan de pan en bak tot de champignons een beetje zacht zijn.

    3. 3

      Voeg de 2 eetlepels bloem toe en roer door.

    4. 4

      Voeg de 200ml champignonbouillon toe en blijf even roeren tot dit een gladde saus is.

    5. 5

      Laat de saus een paar minuten indikken.

    6. 6

      Voeg 100ml kookroom toe en roer door de saus.

    7. 7

      Breng de saus op smaak met wat peper en zout.

    8. Bereidingswijze Hertenbiefstuk:

    9. 1

      BBQ: grill de hertenbiefstuk medium-rare in een skiller op een barbecue van 220 graden.

    10. 2

      Pan: braad de hertenbiefstuk in een hete pan aan beide zijden kort aan. In totaal ongeveer 8 minuten.

    11. 3

      Serveer de hertenbiefstuk met de champignonsaus. Eet smakelijk!

    12. 4

      Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door thebarbecuelovers.