We beginnen de avond voor de bereiding met het in de rub zetten van de procureur. Na het rubben pakken we hem strak in met vershoudfolie en laten we hem in de koelkast tot die op de gaat. Zo trekken de smaken van de rub nog beter in.
Begin met het aanmaken van je BBQ, deze moet een temperatuur hebben van ongeveer 100 / 110 graden Celsius indirect. We gaan dus de procureur niet grillen maar roken/garen.
Als de temperatuur bereikt is leg je een paar chunks appel rookhout op de kolen. Zodra dit gedaan is mag ook de procureur op het rooster gelegd worden. Als je een thermometer met probe hebt steek die er dan in zodat je makkelijk kan zien wanneer die de juiste kern temperatuur heeft. Als je die niet hebt werkt een oven thermometer ook prima.
Spray nu iedere 1.5 uur de whisky over het vlees zodat die niet uitdroogt.
Dit blijven we dan herhalen tot het een kerntemperatuur heeft bereikt van 93 graden Celcius. Haal de procureur dan van de BBQ en laat afgedekt 30 minuten rusten.
Tijdens het rusten kan je de voorbereidingen treffen voor de broodjes. Verwarm de oven en laat de broodjes afbakken zoals op de verpakking staat.
Zodra het vlees 30 minuten gerust heeft is het tijd om het te “pullen” dit kan met “meat claws”, vorken of gewoon met je handen.
Als alles mooi gepulled is dan moet je natuurlijk eerst even proeven. Pak nu de BBQ saus en roer je er een hoeveelheid naar keuze door heen.
Snij alle broodjes door en doe op de onderkant een beetje van de sla melange. Doe daar een lekkere hoeveelheid van de pulled pork boven op. We gaan er niet meer op doen dan alleen nog de bovenkant van het broodje.
Dit recept is in samenwerking geschreven met BBQ_Rookie