Rooster de specerijen in een droge pan en maal fijn in een vijzel of keukenmachine.
Snijd de rode peper, knoflook, citroengras en gember in kleine blokjes. Voeg toe aan de specerijen en maal dit fijn.
Voeg de bruine suiker toe en maal alles tot een pasta. Voeg de ketjap manis en de sojasaus toe en meng het geheel goed door elkaar.
Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 180 graden.
Dep de spareribs droog en wrijf de rub er royaal op. Doe dit eerst aan de holle kant en vervolgens aan de bolle kant.
Wikkel de spareribs in een dubbele laag aluminiumfolie en leg deze op de barbecue met de deksel dicht.
Na een halfuur breng je de temperatuur van de barbecue terug naar 100 graden en laat je de spareribs nog een uur op dit temperatuur liggen.
Na een totale gaar tijd van 1,5 uur maak je het aluminiumfolie aan de bovenkant open en voeg je houtsnippers bij de kolen. Sluit de barbecue en laat de spareribs 5 minuten roken.
Haal na deze 5 minuten de spareribs van de barbecue en geniet van een heerlijke smaaksensatie!