Iberico Spareribs van de barbecue met Zoet-Pittige Oosterse Rub

100 minuten 4 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

Iberico Spareribs met Zoet-pittige

Ingrediënten

Oosterse rub:

  • 1 rode peper
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 citroengras
  • 4 cm gember
  • 1 tl five spice specerijen of poeder
  • 3 el bruine suiker
  • 3 el ketjap manis
  • 3 el sojasaus
  • Overige benodigdheden:

  • Rooksnippers
  • Aluminiumfolie
  • Bereidingswijze

      Oosterse Rub

    1. 1

      Rooster de specerijen in een droge pan en maal fijn in een vijzel of keukenmachine.

    2. 2

      Snijd de rode peper, knoflook, citroengras en gember in kleine blokjes. Voeg toe aan de specerijen en maal dit fijn.

    3. 3

      Voeg de bruine suiker toe en maal alles tot een pasta. Voeg de ketjap manis en de sojasaus toe en meng het geheel goed door elkaar.

    4. De Spareribs

    5. 1

      Verwarm de barbecue tot een temperatuur van 180 graden.

    6. 2

      Dep de spareribs droog en wrijf de rub er royaal op. Doe dit eerst aan de holle kant en vervolgens aan de bolle kant.

    7. 3

      Wikkel de spareribs in een dubbele laag aluminiumfolie en leg deze op de barbecue met de deksel dicht.

    8. 4

      Na een halfuur breng je de temperatuur van de barbecue terug naar 100 graden en laat je de spareribs nog een uur op dit temperatuur liggen.

    9. 5

      Na een totale gaar tijd van 1,5 uur maak je het aluminiumfolie aan de bovenkant open en voeg je houtsnippers bij de kolen. Sluit de barbecue en laat de spareribs 5 minuten roken.

    10. 6

      Haal na deze 5 minuten de spareribs van de barbecue en geniet van een heerlijke smaaksensatie!