Voorbereiding:Verwarm de oven op 185°. Zet alle ingrediënten klaar. Laat het vlees op kamer temperatuur komen.
Bereiden:Verwarm een bakpan met olie. Snijd het vet van de ibericoracks kruislings in en kruid met zout. Bak eerst op de vetkant goudbruin en vervolgens ook de onderkant. Leg de ibericorack op een ovenrekje met bakplaat eronder en plaats in het midden van de oven.
Giet het vet uit de pan en plaats terug op het vuur. Snijd de knoflook fijn en rooster licht. Blus de pan af met de whisky, het appelsap en de appelazijn. Voeg de honing en de mosterd toe en kook tot de helft in. Voeg de roomboter toe en wals de pan tot een mooie gebonden lak ontstaat. Strijk hiermee de ibericorack in, herhaal na iedere 10 minuten.
Bak de ibericorack in totaal 35 minuten en laat minimaal 10 minuten rusten. Serveer nog wat extra lak over het vlees bij het serveren.
Pro tip:Snijd de botten schoon met een klein mesje voor een nog mooier eindresultaat. Pak de botten in met aluminiumfolie om ze mooi schoon te houden.
Slot:Ik vind een braadstuk altijd wel een feestje hoor, ik zou zoiets ook altijd in het geheel presenteren. Bijvoorbeeld op een mooie snijplank, en dan aan tafel aan snijden en verdelen. En de lak mooi over het vlees strijken voor je serveert, dan glanst het ribstuk helemaal.
Om je vingers bij af te likken, letterlijk!