Geniet van de malse smaak van onze Lamsrack Nieuw-Zeeland met een heerlijke knoflook-kappertjeskorst. Het frisse van de kappertjes en de volle smaak van het lamsvlees passen perfect bij elkaar. Een simpel, maar smaakvol gerecht dat je zeker aan je gasten zult willen laten proeven!
Maak de BBQ gereed op 140°C directe hitte.
Haal de Lamsracks uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. Snijd eventueel het vlies van de lamsrack en schaaf (indien nodig) met een mesje de ribben schoon.
We beginnen met het maken van de dressing. Hak de verse kruiden fijn en meng met de olijfolie, BBQ rub en kappertjes. Rasp de schil van de citroen en voeg dit ook toe. Pers vervolgens de citroen boven het mengsel. Breng op smaak met wat peper en zout.
Nu gaan we aan de slag met de knoflook-kappertjespasta. Hak de tenen knoflook, ansjovis en kappertjes in een hakmolen fijn. Voeg de olijfolie en BBQ rub toe, maak er een gladde massa van.
Wrijf het lamsvlees rondom in met de knoflook-kappertjespasta.
Leg de lamsrack op de rookplank en leg deze op de barbecue. Sluit vervolgens de deksel.
Gaar het lamsvlees tot een kerntemperatuur van 50°C. Haal dan van de barbecue en laat 5 minuten rusten.
Snijd het lamsvlees in losse lamskoteletten. Leg er per bord 3 stuks op en garneer met de zelfgemaakte dressing.
Dit is een recept gemaakt door Fire&FoodTV in samenwerking met The Meatlovers.