Lamskoteletten met chocoladejus en geroosterde aardappeltjes

20 minuten 6 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

Lamskoteletten met chocoladejus

Ingrediënten

Overige ingrediënten:

  • 8 kleine stevige aardappelen (ongeschild)
  • 6 sjalotten
  • Laurier
  • Verse tijm
  • Verse rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el suiker
  • 2 el witte wijn azijn
  • 250 ml kalfsjus
  • 75 gr pure chocolade
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Bereidingswijze

    1. 1

      Snijd de aardappelen tot iets verder dan halverwege regelmatig in. Vul de inkepingen met verse kruiden, bijvoorbeeld laurierblaadjes, knoflook en/of tijm.

    2. 2

      Zet de aardappelen ca. 20 minuten in de oven op 180°C. Besprenkel het daarna met olie, zout en peper.

    3. 3

      Snijd ondertussen de sjalotten fijn. Voeg de tijm, rozemarijn, knoflook, suiker, witte wijnazijn en sjalotten aan toe bij het bakken de lamskoteletten.

    4. 4

      Bak de koteletten in olie of boter in 1 minuut per zijde goudbruin. Daarna het vuur laag zetten en 2 minuten laten doorgaren. Schep de toegevoegde kruiden regelmatig om.

    5. 5

      Verwarm ondertussen de kalfsjus en voeg er de chocolade aan toe. Laat smelten en roer goed door.

    6. 6

      Serveer de lamskoteletten met de chocoladesaus en aardappeltjes.