Lamsrack met Crème Fraîche dip

75 minuten 3 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

schaftzonderspijt - lamsrack met creme fraiche dip-1

Ingrediënten

Ingrediënten

  • 1 gele courgette
  • Stokbrood
  • Granaatappelpitjes
  • Crème Fraîche
  • Balsamico azijn
  • Balsamico dressing
  • Rozemarijn
  • Tijm
  • Honing
  • Citroenschil
  • Bereidingswijze

      Voorbereiding

    1. 1

      Ontdooi het lamsrack en leg deze in een grote afsluitbare zak.

    2. 2

      Voeg hier balsamicoazijn, balsamico dressing, rozemarijn, tijm, honing en citroenschil aan toe.

    3. 3

      Maak de zak dicht en schud er even mee zodat de ingrediënten gemengd zijn.

    4. 4

      Laat het vlees een nacht marineren in de koelkast.

    5. Bereiding

    6. 1

      Maak je BBQ klaar voor indirecte bereiding op ongeveer 150 graden.

    7. 2

      Grill het lamsrack tot deze een kerntemperatuur van 50 graden heeft bereikt. Leg 'm daarna even aan de kant.

    8. 3

      Verwarm vervolgens de barbecue tot 250 graden en maak deze klaar voor direct grillen.

    9. 4

      Snijd ondertussen het lamsrack tussen de ribben in gelijke plakken. 

    10. 5

      Smeer de losse ribbetjes in met honing en balsamico dressing.

    11. 6

      Grill de racks ongeveer een minuut per kant.

    12. 7

      Snijd de courgette in plakjes en grill deze ingesmeerd met olie kort op de barbecue.

    13. 8

      Smeer crème fraîche op een bord. Leg daarop het lamsrack, de courgette plakken en strooi er granaatappelpitjes overheen.

    14. 9

      Om het af te maken snijd je het stokbrood in plakken en dit serveer je bij het vlees.