Loaded Iberico Filet

320 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

BBQ_Rookie - Iberico Fillet

Ingrediënten

Ingrediënten marinade:

  • 5 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 el oregano
  • 1 el verse tijm
  • 1 tl paprika poeder
  • 2 el verse citroensap
  • 1 el citroenrasp
  • 120 ml olijfolie
  • Peper en zout
  • Overige ingrediënten:

  • 500 g krieltjes mix
  • Bereidingswijze

      Bereidingswijze Marinade:

    1. 1

      Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.

    2. 2

      Voeg 3 kwart van de marinade toe aan een zak of bak en plaats de Iberico Filet hierin.

    3. 3

      Laat de Iberico Filet minimaal 4 uur marineren in de koelkast.

    4. 4

      Bewaar de rest van de marinade ook in de koelkast als marinade voor de krieltjes.

    5. 5

      Was de krieltjes vast en snijd ze doormidden. 

    6. Bereidingswijze Iberico Filet:

    7. 1

      Maak de BBQ klaar op een temperatuur van 200 graden, directe hitte.

    8. 2

      Grill de Iberico Filet even kort tot deze een mooi kleurtje heeft gekregen.

    9. 3

      Bouw de BBQ nu om naar 150 graden, indirecte hitte.

    10. 4

      Voeg in een ovenschaal of grote skillet de gesneden krieltjes toe en giet de bewaarde marinade hier overheen.

    11. 5

      Plaats de Iberico Filet tussen de krieltjes en laat deze 45 minuten tot een uur garen.

    12. 6

      Houd de temperatuur goed in de gaten: haal de ovenschaal eraf als de kerntemperatuur van 57 graden is bereikt.

    13. 7

      Serveer de loaded Iberico Filet met bijvoorbeeld een frisse salade. Eet smakelijk!

    14. 8

      Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door @BBQ_rookie.