Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
Voeg 3 kwart van de marinade toe aan een zak of bak en plaats de Iberico Filet hierin.
Laat de Iberico Filet minimaal 4 uur marineren in de koelkast.
Bewaar de rest van de marinade ook in de koelkast als marinade voor de krieltjes.
Was de krieltjes vast en snijd ze doormidden.
Maak de BBQ klaar op een temperatuur van 200 graden, directe hitte.
Grill de Iberico Filet even kort tot deze een mooi kleurtje heeft gekregen.
Bouw de BBQ nu om naar 150 graden, indirecte hitte.
Voeg in een ovenschaal of grote skillet de gesneden krieltjes toe en giet de bewaarde marinade hier overheen.
Plaats de Iberico Filet tussen de krieltjes en laat deze 45 minuten tot een uur garen.
Houd de temperatuur goed in de gaten: haal de ovenschaal eraf als de kerntemperatuur van 57 graden is bereikt.
Serveer de loaded Iberico Filet met bijvoorbeeld een frisse salade. Eet smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door @BBQ_rookie.