Merguez worstjes met Hasselback Potatoes

Recept 90 Minuten 4 Personen Moeilijkheid:

Ingrediënten

Overige ingrediënten:

 • 1 kg kleine vast Gekookte aardappels
 • Verse Tijm
 • 1 el Gedroogde oregano
 • 5 teentjes Knoflook
 • 3 el Olijfolie
 • Paranno snippers
 • Geraspte kaas
 • 1 tl Gedroogde peterselie
 • Peper & zout naar smaak
 • 1.5 tl Kip rub
 • _MG_3929-bewerkt

  Bereidingswijze

  1. 1

   Exclusief recept van PeetsBBQ

  2. Voorbereiding:

  3. 1

   Breng de BBQ op temperatuur tot 200c, indirect.Haal de worstjes uit de koeling zodat deze op kamer temperatuur kunnen komen.Bereiden:

  4. Voor de saus:

  5. 1

   Meng de kip rub met de mayonaise en de gedroogde peterselie. En maak deze op het einde af met een paar blaadjes van de Tijm.

  6. 2

   Voor de Hasselback potatoes:Was de aardappels goed schoon van te voren en maak ze droog met een theedoek.Pak twee potlepels, en leg de aardappel op de twee stelen van de potlepels. Snij nu de aardappel om de 5mm in tot aan de stelen van de potlepels.

  7. 3

   Snij 3 teentjes knoflook fijn, rasp de blaadjes af van een paar takjes tijm. Voeg vervolgens dit toe aan de olijf olie en de oregano. Meng nu alles goed door elkaar en meng dit vervolgens met de Hasselback potatoes.Voorzie nu de skiletpan van bakpapier. Leg de Hasselbacks nu in de skiletpan en doe wat peper en zout over de Hasselbacks heen. Leg op verschillende plaatsen nog een paar takjes tijm en kneus 2 teentjes knoflook en leg deze ook er tussen.

  8. 4

   Zet de skiletpan indirect op het rooster van je BBQ en laat dit ongeveer een half uurtje staan. Kijk na een half uur of je Hasselbacks al gaar worden. Nu kun je ervoor kiezen om je skiletpan te voorzien van een laag aluminiumfolie zodat je aardappelen beter kunnen garen. Zet de skiletpan nu terug voor nog ongeveer een half uur.

  9. 5

   Als je Hasselbacks bijna gaar zijn, is het tijd om je worstjes te grillen! Maak een directe gedeelte op je BBQ. En laat je skiletpan met Hasselbacks indirect staan. Grill nu je worstjes af tot ze een mooi kleurtje hebben.

  10. 6

   Haal de worstjes van de BBQ en snij deze schuin in stukjes en voeg deze toe aan de skiletpan. Voorzie nu de Hasselbacks met de Paranno snippers en geraspte kaas. Laat alles nu nog ongeveer 10 min staan, zodat de kaas wat gesmolten is.

  11. 7

   Nu mag de skiletpan van de BBQ, maak het af met nog wat blaadjes of takjes van de Tijm.

  12. Pro tip (optioneel):

  13. 1

   Ik maakte het recept op de Kamado. Voor het grillen van de worstjes haalde ik er een halve reflector uit. Vervolgens zette ik in de kamado een gril verhoger en zette daar de skiletpan op met hasselbacks. Op deze manier had ik alle ruimte om de worstjes te grillen. Ging het te hard met de worstjes, kon ik ze indirect weg leggen boven de andere halve reflector.Laat het smaken!