Voeg alle ingrediënten bij elkaar
Doe een klein scheutje olijfolie erbij.
Mix het geheel met een staafmixer.
Voeg naar smaak zout en peper toe
Optioneel kun je kappertjes toevoegen.
Roer dit met een lepel door de saus.
Haal een halfuur voordat je aan de slag gaat je ossenhaas en de kruidensaus uit de koeling.
Door de koude temperatuur kan het zijn dat de kruidensaus wat aangestijfd is. Mocht dit zo zijn, dan kun je nog wat extra olijfolie aan de saus toevoegen.
Breng de barbecue op temperatuur tot 190 graden en laat de skilet pan goed warm worden
Zet de frituurpan aan op 180 graden, zodat deze al kan opwarmen om je aardappelpartjes te bakken.
Als je barbecue op temperatuur is, kun je het vlees van grof zeezout voorzien en een klein scheutje olijfolie in de pan doen.
Grill nu je vlees 3 minuten per kant tot het een kerntemperatuur van 55 graden heeft bereikt. Dit kun je controleren met een meater (vleesthermometer).
Zodra het vlees deze kerntemperatuur heeft bereikt, kun je het van de barbecue halen.
Laat het een paar minuten rusten voordat je het vlees aansnijdt.
Bak ondertussen de aardappelpartjes in de frituurpan.
Nu kun je het vlees snijden. Doe dit precies tegen de draad in en in goed verdeelde plakjes.
Maak je bord op met het vlees en de aardappelpartjes. Voorzie het vlees van de kruidensaus (niet te veel).
Bereid je vlees in een goed verwarmde skilet pan, dit geeft het vlees een krokant en mooi kleurtje. Mocht je vlees nu al een mooi kleurtje hebben en de kern temperatuur niet hebben bereikt. Haal je het uit de skilet pan en leg je het stukje vlees indirect op de BBQ. Op deze manier kan hij rustig door garen tot hij zijn kern temperatuur heeft bereikt.
Laat het smaken!
Dit recept is gemaakt in samenwerking met Peetsbbq