We hebben de lamsbiefstuk gesneden uit de hele bout, je kan hiervoor ook filets gebruiken.
Pijnboom pitjes kort roosteren in een droge droge pan zodat ze mooi bruin worden.
Pesto maken in vijzel met verse basilicum, knoflook, olie, deel pijnboom pitten en Parmezaan. (Op smaak brengen met peper en zout)
Ik kies ervoor om de pesto grof te houden, doe dit dan ook naar eigen voorkeur.
Lamsbiefstukjes insnijden aan de zijkant en vullen met de pesto, dicht drukken en ervoor zorgen dat het zich mooi verspreidt. Zo zit de smaak overal. Prik hem vervolgens dicht met een prikkertje, zo blijft het een mooi geheel.
Biefstukjes bakken in de pan op middelhoog vuur, ongeveer 4 minuten per kant, deze mag nog best rose zijn van binne.
De pasta kort koken, voeg hier wat olijfolie aan toe zodat hij minder plakt.
Biefstukjes uit de pan laten rusten, op deze manier behoudt je alle sappen van het vlees.
Rucola op de borden, pasta er overheen en afwerken met wat olie, geraspte Parmezaan en de rest van de pijnboompitten.
Biefstukjes op de pasta serveren en garneren met basilicum blaadjes.
De resterende pesto kan je er naast serveren, dit maakt het een mooi geheel.
Eet smakelijk!