Het lijkt erop dat je jouw favorieten stukken vlees nog niet gekozen hebt!
Exclusief recept vanĀ PeetsBBQ
Voorbereiding:Laat deĀ kipĀ op kamertemperatuur komen. Ondanks dat het een degelijkeĀ kipĀ is met aardig wat smaak. Heb ik toch besloten om een klein laag Rub eraan toe te voegen.
Bereiden:Stook de BBQ op tot 150c direct.
Maak je BBQ klaar voor het spit. Schuif deĀ kipĀ op het spit en zet deze goed vast met de klemmen. Als je BBQ op temperatuur is. Kan deĀ kipĀ erin. Laat nu de spit zijn werk doen. Ik heb deĀ kipĀ een dik uur laten draaien, bij een kerntemperatuur van 73 mag deĀ kipĀ van de BBQ. Laat de kip nu 5 min rusten voordat je hem begint te pullen.
Farmer SaladeTijdens het garen kan je de farmersalade maken en de broodjes afbakken.
Rasp de Wittekool, wortel en de appel fijn. Snij de ui fijn en voeg dit allemaal samen inclusief de ananas blokjes en een klein beetje sap van de Ananas (doe dit na smaak). Voeg nu ook de overige ingrediƫnten eraan toe. Meng alles goed door elkaar en voeg zout en peper toe na smaak. Zet het vervolgens afgedekt weg in de koeling.
Bak vervolgens je broodjes af, ik koos voor een bruin broodje met zonnebloem pitten. Als deĀ kipĀ gerust heeft kan je beginnen met pullen. Pas op dit kan nog erg warm zijn! Nu is het alleen nog een kwestie van het broodje opbouwen.
Smakelijke groet
Pro tip (optioneel):Ā In het midden van de kolen onder deĀ kipĀ heb ik een aluminium bakje neergezet met wat water. Dit heb ik gedaan om het vet van deĀ kipĀ op te vangen. Als je dit niet zal doen, dan zou het vet op de kolen vallen en krijg je flinke rookontwikkeling. Het is natuurlijk wat je zelf wilt.