Dit recept voor Ribeye met kersen, truffel en chocolade is de perfecte manier om een bijzondere maaltijd te maken. De sappige Ribeye komt echt tot zijn recht door de zoetheid van kersen, de rijke smaak van truffel en een verrassend vleugje chocolade. Het klinkt misschien een beetje gewaagd, maar het resultaat is gewoon heerlijk! Ideaal voor een feestelijke gelegenheid waarbij je iets bijzonders wilt serveren.
Verwarm de barbecue voor op 130°C en richt in voor de directe en indirecte methode.
Laat je vlees op kamertemperatuur komen. Bestrooi rondom royaal met olie en de BBQ rub.
Bind de Ribeye eventueel op met slagerstouw. Steek tussen het touw de takjes rozemarijn.
We gaan voor de reverse sear methode. Voeg eerst de rooksnippers of een blokje rookhout toe aan de barbecue. Leg vervolgens het vlees eerst op het indirecte gedeelte. Gaat het vlees tot een kerntemperatuur van 43°C.
Maak ondertussen de gekaramelliseerde kersen, door de kersen met het kersenvocht in sauspan te doen met de suikter en een snufje zout. Zet de kersen tegelijk op de bbq met het vlees. Houd ze warm tot serveren.
Verhoog de temperatuur van de barbecue naar 250°C en gril het vlees op het directe gedeelte af tot de kerntemperatuur van 50-51°C is bereikt. Haal het vlees van de barbecue en laat 5 minuten rusten.
Snijd het vlees in dunne plakjes en bedek met de warme kersen. Bestrooi met de fijngeraspte chocolade en plakjes zomertruffel.
Dit is een recept gemaakt door Fire&FoodTV in samenwerking met The Meatlovers.
Tip! Serveer met zoetzure geglaceerde worteltjes.