Risotto van Bospaddenstoel met Biologische Ossenhaas Tournedos

Recept 60 Minuten 2 Personen Moeilijkheid:

Ingrediënten

Overige ingrediënten

 • Vloeibare roomboter
 • 3 Runderboillonblokjes
 • 1 Grote ui
 • 1 Teentje knoflook
 • 250gr Sapori di Cascina Riso Arborio
 • 200gr Paddenstoelenmix
 • 15gr Verse peterselie
 • Peper & zout naar smaak
 • 1.5L Water
 • risotto

  Bereidingswijze

  1. 1

   Een heerlijk recept voor de herfst: klassieke Italiaanse Risotto met Paddenstoelen en onze overheerlijke Biologische Ossenhaas Tournedos uit België! Dit recept is een waar feest voor je smaakpupillen. Wees wel geduldig: risotto exact goed gaar koken kost wat tijd. Maar geduld wordt absoluut beloond: dit gerecht is bizar lekker!

  2. 2

   1. Haal de Biologische Ossenhaas Tournedos uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Dep droog en besprenkel met wat peper en zout. 

  3. 3

   2. Breng een pan met 1,5 liter water en de 3 bouillonblokjes aan de kook. Zet de pan op een sudderplaatje en laag vuur zodra deze kookt. 

  4. 4

   3. Voeg roomboter toe aan een kookpan. Fruit hierin de gesnipperde ui en geperste knoflook. Voeg vervolgens op laag vuur de risottorijst toe. Bak kort mee totdat de korrels rondom glanzen.

  5. 5

   4. Voeg een schep bouillon toe aan de rijst. Blijf dit herhalen totdat de risotto volledig gaar is. Blijf regelmatig roeren: de risotto neemt de bouillon snel in zich op en kleeft snel aan de pan! Wanneer de risotto wat dikker en zachter is qua structuur is de risotto goed gekookt. 

  6. 6

   5. Snijd ondertussen de paddenstoelen-mix in blokjes en de peterselie fijn.

  7. 7

   6. Zodra de risotto bijna gaar is, kun je beginnen met de bereiding van de overheerlijke Ossenhaas Tournedos. Voeg roomboter toe aan een koekenpan en bak de Tournedos rondom goudbruin. Houd voor medium-rare een kerntemperatuur aan van 55 graden. Haal de Tournedos uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat enkele minuten rusten. Je kan de Tournedos uiteraard ook op de BBQ bereiden!

  8. 8

   7. Bereid in dezelfde pan de paddenstoelen. Door de roomboter en de sappen van het vlees worden de paddenstoelen extra smakelijk. Bak ze tot mooi goudbruin. Voeg daarna de peterselie toe en bak nog even kort mee. 

  9. 9

   8. Voeg het paddenstoelen mengsel toe aan de risotto. Voeg hieraan de Parmezaanse kaas toe. Meng goed door elkaar heen.

  10. 10

   9. Schep de risotto op het bord. Haal de Biologische Ossenhaas Tournedos uit de aluminiumfolie en snijd in reepjes. Leg de Tournedos bovenop de risotto. Tip: druip het vocht uit de aluminiumfolie over de Tournedos en de risotto voor extra smaak. Maak af met wat verse basilicum. Buon Appetito!