Stamp de ongezouten pinda's fijn in een vijzel en doe hier de knoflook bij.
Snijd ook de sjalotten, gula jawa, tomaat, limoenblaadjes en rode pepers in kleine stukjes.
Voeg bovenstaande ingrediënten samen in een kom en voeg hier ook de ketjap en petis udang aan toe. Even goed door elkaar roeren.
Vervolgens doe je het geheel in een braadpannetje en laat je het inkoken op het vuur van de barbecue terwijl je de marinade bereidt.
Snijd de knoflook, chilipepers, trassi en citroengras in kleine stukjes en maal het samen fijn in een vijzel.
Voeg de sap van 2 limoenen aan het fijngehakte geheel toe. Meng dit even door elkaar en verspreid het geheel over het vlees.
Voeg ook de sambal roedjak, ketjap manis en tamarinde pasta toe.
Giet een beetje van de saté saus bij het vlees.
Meng dit goed door elkaar en laat het minimaal twee tot drie uur intrekken
Rijg het vlees aan de stokjes. Tip: als je de stokjes even in water laat weken, raken ze minder verbrandt op de barbecue.
Leg de saté stokjes op de barbecue en grill deze kort. Blijf goed draaien.
Serveer vervolgens de saté stokjes op een bord, met een schep saus erover.
Garneer met gefrituurde uitjes en een limoenschijfje.