Dit recept is speciaal voor The Meatlovers ontwikkeld door Chef Rens .
Ik probeer steeds weer nieuwe dingen. Dat zie je duidelijk terug in de gerecht. Normaal zie ik altijd tataki van rund. Maar waarom probeer je het niet eens met hert? Echt een aanrader!
Groene sla melange:
Melange aanmaken met een beetje olie
Peterselie olie:
Draai 2 bosjes platte peterselie stuk in een blender met de olie.
Laat dit ongeveer 15-20 minuten mixen, het wordt dan warm. Dit zorgt voor nog meer smaak en kleur
Aubergine crème:
Verwarm de oven op 180 graden
Snijd de aubergines doormidden en snijd kruislings in. Doe in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.
Verdeel de (in plakjes gesneden) knoflook, tijm en rozemarijn erover
Dek af met aluminiumfolie en gaar voor 1 uur in de oven
Lepel het vruchtvlees eruit en mix in een blender of keukenmachine samen met het eiwit en xhanthana totdat dit helemaal fijngemalen is
Voeg een klein scheutje zonnebloemolie tot, tot jij vindt dat de saus dik genoeg is
Breng op smaak met peper en zout
Tataki van hert:
Brand het vlees rondom met een brander bruin
Snijd in dunne plakken en breng op smaak met een beetje zout
De opmaak van dit tussengerecht:
Verdeel je dunne plakjes gesneden tataki van hertenbiefstuk in het midden van je bord, in een cirkel
Spuit mooie dotjes met je aubergine crème. Voel je vrij eeen royale hoeveelheid te gebruuikem. Mensen zijn gek op sauzen en crèmes!
Maak je groene sla melange aan met peterselie olie. Hij mag echt goed nat zijn.
Verdeel je aangemaakte sla over het hertenvlees
Dresseer nog een beetje olie over het hele gerecht en werkt af met een crumble: in dit geval een roasted onion crunch. Past er perfect bij!