Laten we beginnen met de Chimichurri. Deze is trouwens op z'n best wanneer je hem een dag van tevoren maakt. Maar als je haast hebt: snij alles wat je moet snijden en meng alles met elkaar. Laat tenminste 10 minuutjes lekker intrekken. En je Chimichurri is helemaal klaar
1. Haal je steak uit de koelkast en dep je hem aan alle kanten goed droog met keukenpapier en smeer hem in met je favoriete rub. Laat hem nu 1 uur op kamertemperatuur komen. Steek er wel een kerntemperatuurmeter in! Bereid je gas grill of BBQ voor op indirecte hitte, met een constante temperatuur van 110 graden.2. Grill of BBQ op temperatuur? Leg je stuk vlees op het indirecte gedeelte en laat hem lekker chillen totdat de kerntemperatuur 45 graden is.
3. Is de kerntemperatuur van het vlees op 45 graden? Haal je steak van je grill/BBQ en laat hem 10 minuten rusten. De kerntemperatuur loopt een graad of 1 - 3 op, maar dat is geen probleem.
4. Stook je grill/BBQ nu op z’n aller heetst en we gaan ervoor zorgen dat we een mooie korstje om je vlees heen krijgt. Leg de steak op je directe zone en schroei ca. 20 seconden dicht. Draai 90° om het karakteristieke grille patroon te creëren en gril nog 90 seconden.
5. Draai je steak om en gril op dezelfde manier (2 x 90 seconden). Draai de tomahawk vervolgens ondersteboven en gril de zijkant, inclusief de vetrand ongeveer 1 minuut.
6. Haal je steak van de grill en snij het bot er mooi af. Je snijd je vlees nu haaks op het bot in mooie plakken (tegen de draad in).
7. Pleur er wat Chimichurri overheen en eten maar.
Dit is een origineel recept van EtenmetNick.