Biologische Varkenshaas met Kruidenkorst gewikkeld in Chinese Kool

60 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

20220702_174411

Ingrediënten

Overige ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 0.5 eetlepel gedroogde tijm
  • 0.5 eetlepel gedroogde basilicum
  • peper & zout
  • 2 eetlepels olijfolie met knoflook (normale kan ook)
  • Bereidingswijze

      Voorbereiding

    1. 1

      Begin met het aanmaken van je BBQ tot een temperatuur van ongeveer 200 graden Celsius.

    2. 2

      Maak het kruidenmengsel: voeg in een kom gedroogde kruiden, 2 tenen knoflook (geperst), zout, peper en olijfolie. Meng dit goed door elkaar. 

    3. 3

      Haal wat bladeren van de Chinese Kool af en snijd het witte stuk van de onderkant er helemaal af.

    4. 4

      Blancheer ze kort in kokend water. Droog de bladeren daarna goed af. 

    5. Bereiding:

    6. 1

      Haal de varkenshaas uit de koelkast en snij hem mooi in 2 gelijke stukken

    7. 2

      Smeer deze nu rondom in met het gemaakte kruiden mengsel.

    8. 3

      Leg de stukken varkenshaas op de hete BBQ en grill rondom even kort aan en haal ze daarna weer van de .

    9. 4

      Maak de BBQ klaar voor gebruik met indirecte hitte van ongeveer 150 graden Celsius.

    10. 5

      Leg 2 chinese kool bladeren overlappend op elkaar en leg daar het vlees op.

    11. 6

      Vouw deze dicht en knoop hem met slagerstouw zodat de een mooi pakketje wordt. Doe dit ook bij de andere.

    12. 7

      Beide pakketjes mogen dan terug op de indirecte BBQ zodat ze kunnen doorgaren naar een kerntemperatuur van 60 graden Celcius.

    13. Serveertip:

    14. 1

      De overgebleven chinese kool klein snijden en even in de wok met een woksaus naar keuze, dit zorgt voor een lekker bijgerecht.

    15. 2

      Eetsmakkelijk, Ronald ()Eetsmakkelijk, Ronald ()