Varkensrollade van Iberico Procureur

Recept 210 Minuten 6 Personen Moeilijkheid:

Ingrediënten

Ingrediënten voor de rollade:

  • Handje rozemarijn
  • Handje salie
  • 1 prei
  • 80g pesto
  • Peper en zout
  • Overige benodigdheden:

  • Rolladetouw
  • Aluminiumfolie
  • Kernthermometer
  • Ossenhaas Heel Argentinië-9

    Bereidingswijze

    1. 1

      Verwarm de oven voor op 160°C.

    2. 2

      Trim het vet van de iberico procureur.

    3. 3

      Rits de rozemarijn van de takjes en snijd de verse salie fijn.

    4. 4

      Snijd de prei in lange plakken over de lengte.

    5. 5

      Snijd de iberico procureur doormidden en leg open als een boek.

    6. 6

      Smeer de binnenkant van de iberico procureur in met de pesto en bestrooi met de verse kruiden, peper en zout.

    7. 7

      Bedek de laag pesto en kruiden met de lange plakken prei over de lengte van de procureur.

    8. 8

      Rol de rollade strak op en breng het geheel op spanning met het rolladetouw. Wij maakten 6 knopen om de rollade goed strak bij elkaar te houden.

    9. 9

      Plaats de kernthermometer in de rollade en zet het geheel in de oven voor 30 minuten.

    10. 10

      Verlaag de temperatuur van de oven tot 120°C en verhit de rollade tot de kerntemperatuur van 63 graden is bereikt.

    11. 11

      Haal de rollade uit de oven en laat de rollade 25 minuten in aluminiumfolie rusten om het vocht te stabiliseren.

    12. 12

      Tijd om aan te snijden en te genieten!

    13. 13

      Zelf aan de slag met dit recept? Bestel nu onze malse Iberico Procureur  en laat bezorgen op een leverdag naar keuze!