Verwarm de oven voor op 180 graden
Zodra de oven op temperatuur is zet je de mergpijp met de knoflooktenen in een ovenschaal voor 10 minuten in de oven.
Na deze 10 minuten haal je het uit de oven en schep je de mergpijp leeg in een kommetje.
Haal de knoflook uit de schil en snijd deze fijn. Doe dit ook in het kommetje.
Snijd de rode peper en koriander fijn en voeg dit samen met de roomboter toe aan de mergpijp.
Meng het geheel met een staafmixer en laat opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aardappels een aantal keer horizontaal in. Let op: snijd de aardappels niet helemaal door.
Leg de aardappels in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie.
Vervolgens voeg je een snuf zout en peper toe.
Zet het geheel 50 minuten in de oven.
Zout het vlees in en laat dit even intrekken.
Verhit een pan en laat de ribeye bakken in eigen vet. Het is niet nodig om extra boter toe te voegen door de hoeveelheid vet dat het vlees zelf al bevat.
Bak de steak tot een kerntemperatuur van 46 graden. Zodra deze temperatuur is bereikt, wikkel je de ribeye in aluminiumfolie en laat je het vlees rusten tot een kerntemperatuur van 48 graden is bereikt.
Voeg een beetje peper toe naar smaak.
Maak het bord op met de ribeye, aardappels en een kuipje van de zelfgemaakte kruidenboter.
Geniet van een heerlijke maaltijd!