Verwarm de oven voor op 180°C.
Pers de knoflook en rasp de schil van een halve citroen.
Meng de olijfolie, mosterd, tijm, citroenschil, knoflook en wat peper en zout in een kom.
Marineer de zalm hiermee en leg de zalmfilets in de ovenschaal.
Bak de zalm voor 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd de broccoli in roosjes (bewaar de steel voor bij de linzen).
Meng de broccoli met olijfolie en een snufje peper en zout.
Verdeel over een bakplaat en bak de broccoli voor 15-20 minuten on dezelfde voorverwarmde oven.
Snijd de ui, wortel, selderij en de steel van de broccoli in stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Stoof hierin de gesneden groenten.
Voeg na 3-4 minuten de linzen toe aan de pan. Voeg ook het bouilloonblokje toe met 400ml water. Breng aan de kook.
Voeg de tijm en het laurierblad toe. Laat de groenten zachtjes sudderen tot al het water is verdampt.
Breng op smaak met wat peper en zout en haal het laurierblad en het takje tijm uit de pan.
Serveer de linzen met de broccoli en zalm uit de oven!
Enjoy!
Dit recept is voor The Meatlovers gemaakt door Kris van kriskookt.be.