Zalmfilet uit de oven met Linzen en Broccoli

30 minuten 2 personen Moeilijkheid:
Terug naar recepten

kriskookt - zalm met linzen en broccoli -

Ingrediënten

Voor de zalmfilet:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • Snufje tijm
  • 0,5 citroen
  • 1 teen knoflook
  • Peper en zout
  • Overige ingrediënten:

  • 1 broccoli
  • 200g linzen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 stelen selderij
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 400ml water
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Bereidingswijze

      Bereidingswijze zalm:

    1. 1

      Verwarm de oven voor op 180°C.

    2. 2

      Pers de knoflook en rasp de schil van een halve citroen.

    3. 3

      Meng de olijfolie, mosterd, tijm, citroenschil, knoflook en wat peper en zout in een kom.

    4. 4

      Marineer de zalm hiermee en leg de zalmfilets in de ovenschaal.

    5. 5

      Bak de zalm voor 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.

    6. Bereidingswijze broccoli:

    7. 1

      Snijd de broccoli in roosjes (bewaar de steel voor bij de linzen).

    8. 2

      Meng de broccoli met olijfolie en een snufje peper en zout.

    9. 3

      Verdeel over een bakplaat en bak de broccoli voor 15-20 minuten on dezelfde voorverwarmde oven.

    10. Bereidingswijze linzen:

    11. 1

      Snijd de ui, wortel, selderij en de steel van de broccoli in stukjes.

    12. 2

      Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan. Stoof hierin de gesneden groenten.

    13. 3

      Voeg na 3-4 minuten de linzen toe aan de pan. Voeg ook het bouilloonblokje toe met 400ml water. Breng aan de kook.

    14. 4

      Voeg de tijm en het laurierblad toe. Laat de groenten zachtjes sudderen tot al het water is verdampt.

    15. 5

      Breng op smaak met wat peper en zout en haal het laurierblad en het takje tijm uit de pan.

    16. 6

      Serveer de linzen met de broccoli en zalm uit de oven!

    17. 7

      Enjoy!

    18. 8

      Dit recept is voor The Meatlovers gemaakt door Kris van kriskookt.be.