• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Topping Flammkuchen

    • 200 g zure room
    • 1 blik tonijn
    • 2 koffielepels kappertjes (+ extra voor de afwerking)
    • 6 ansjovis
    • sap 1/2 citroen

    Meer

    Deeg Flammkuchen

    • 300 g bloem
    • 6 g droge gist
    • 2 el olijfolie
    • 170 g lauw water
    • 1 tl zout

    Meer

    Bereidingswijze

    Bereidingswijze Topping Flammkuchen

    1. Mix de zure room, tonijn, kappertjes, ansjovis en sap van citroen fijn
    2. Breng de saus op smaak met peper en zout
    3. Bewaar tot gebruik in de koelkast

    Bereidingswijze Deeg Flammkuchen

    1. Strooi de droge gist onderaan in de mengkom
    2. Doe daarop de bloem
    3. Voeg olijfolie en zout toe
    4. Kneed 10 minuten tot je een egaal en elastisch deeg bekomt
    5. Doe het deeg in een kom, leg er een vochtige handdoek over en laat dit 1 uur rijzen
    6. Warm ondertussen de oven op tot 220 graden
    7. Verdeel het deeg in 3 porties
    8. Strooi een beetje bloem over het deeg en rol het flinterdun uit op bakpapier
    9. Beleg het deeg met een dun laagje tonijnsaus en plakjes kalfsoester
    10. Bak gedurende 15 minuten in de oven
    11. Kruid het vlees extra met peper en grof zeezout
    12. Werk af met olijfolie, kappetjes, fijngesneden sjalot en rucola
    13. Smakelijk!

    Dit recept is in samenwerking geschreven met kriskookt.be