Flammkuchen met Vitello Tonnato
60 minuten
3 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Topping Flammkuchen
- 200 g zure room
- 1 blik tonijn
- 2 koffielepels kappertjes (+ extra voor de afwerking)
- 6 ansjovis
- sap 1/2 citroen
Meer
Deeg Flammkuchen
- 300 g bloem
- 6 g droge gist
- 2 el olijfolie
- 170 g lauw water
- 1 tl zout
Meer
Bereidingswijze
Bereidingswijze Topping Flammkuchen
- Mix de zure room, tonijn, kappertjes, ansjovis en sap van citroen fijn
- Breng de saus op smaak met peper en zout
- Bewaar tot gebruik in de koelkast
Bereidingswijze Deeg Flammkuchen
- Strooi de droge gist onderaan in de mengkom
- Doe daarop de bloem
- Voeg olijfolie en zout toe
- Kneed 10 minuten tot je een egaal en elastisch deeg bekomt
- Doe het deeg in een kom, leg er een vochtige handdoek over en laat dit 1 uur rijzen
- Warm ondertussen de oven op tot 220 graden
- Verdeel het deeg in 3 porties
- Strooi een beetje bloem over het deeg en rol het flinterdun uit op bakpapier
- Beleg het deeg met een dun laagje tonijnsaus en plakjes kalfsoester
- Bak gedurende 15 minuten in de oven
- Kruid het vlees extra met peper en grof zeezout
- Werk af met olijfolie, kappetjes, fijngesneden sjalot en rucola
- Smakelijk!
Dit recept is in samenwerking geschreven met kriskookt.be