Ingrediënten

Taco

  • 250 gram tarwebloem
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 150 gram lauwwarmwater
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 gram zout

Meer

Wagyu tartaar

  • 90 gram Entrecote Kagoshima Wagyu A5+ (BMS12)
  • Halve sjalot
  • 1,5 el fijngesneden bieslook
  • 1 tl tabasco
  • 2 tl worchestersaus

Meer

Baharat olie

  • 1L neutrale olie
  • 34 gram baharat kruiden van Euroma

Meer

Baharat crème

  • 100 gram yoghurt
  • 100 gram eiwit
  • 8 gram zout

Meer

Bereidingswijze

Dit recept is speciaal voor The Meatlovers ontwikkeld door Chef Rens.

Als hobbykok ben ik echt gek op de meest verse, (h)eerlijke, duurzame maar ook luxeproducten. Dat is zeker wel te zien in deze amuse. Het recept voor het tacodeeg is natuurlijk voor veel meer dan 2 personen. Alleen een kleiner deeg zou ik niet maken omdat dat naar mijn idee minder makkelijk te hanteren is.

Voorbereiding - Baharat olie:

  1. Meng de olie en kruiden en laat 2 dagen intrekken op een warme plek

Taco's:

  1. Verwarm de oven op 160 graden
  2. Meng alle ingrediënten in een kom tot een deeg
  3. Rol met een deegroller dun uit en snijd cirkels van ongeveer 6 centimeter
  4. Wikkel rond een hitte bestendig buisje en bak in 15-20 minuten krokant
  5. Bewaar de taco's op een droge plek

Wagyu tartaar:

  1. Snijd het vlees tot een fijne tartaar. Bepaal zelf wat jij het fijnst vindt. Ik vind het lekker als hij nog iets grover is.
  2. Meng de andere ingrediënten naar eigen smaak met de tartaar
  3. Breng de tartaar op smaak met peper en zout

Bahart crème:

  1. Meng alle ingrediënten in een maatbeker
  2. Laat de maatbeker met het mengsel 15 minuten staan
  3. Zet je staafmixer op de bodem en mix langzaam omhoog totdat er een dikke crème ontstaat

De opmaak:

  1. Doe de bahart crème in een spuitfles. Heb je deze niet gebruik dan een kleine theelepel
  2. Vul vervolgens de taco's met de smeuïge steak tartaar. Spuit kleine dotjes op de steak tartaar of gebruik een theelepel
  3. Verdeel naar eigen smaak kaviaar over de steak tartaar. Hou je er heel erg van, gebruik dan lekker veel! Het is immers maar één keer per jaar kerst
  4. Werk je amuse af met koppert cess (verkrijgbaar bij groothandels) of gebruik simpel het uiteinde van de bieslook en bijvoorbeeld veldsla blaadjes