Ingrediënten
Producten
Ingrediënten
- Nori vel
- Sesamzaad
- 75g bloem
- 15 g maizena
- 125ml koud water
Meer
Bereidingswijze
Bereiding
- Verwarm de BBQ voor op 60 graden indirect grillen.
- Leg je zalm in een laagje sesamzaadjes met het vel omhoog, zodat hij (behalve het vel) volledig omhuld is.
- Voeg rookhout toe aan de BBQ. Bij voorkeur appel of kers rookhout.
- Gaar de zalm totdat deze een kerntemperatuur tussen de 55 en 66 graden heeft bereikt.
- Kook ondertussen de sushirijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Zet dit vervolgens apart.
- Maak een beslaf van de bloem, maizena, water, zout en peper. Roer het geheel goed door.
- Knip of snijd de Nori vellen in een vorm naar keuze.
- Haal 1 kant van het Nori vel door het beslag en bak dit goudbruin in een pan met een laagje zonnebloemolie.
- Leg dit vel op een bord en maak het gerecht op door het Nori vel te vullen met rijst.
- Daar bovenop leg je de zalm.
- Snijd de bosui, rode peper, radijs en ingelegde rode kool klein. Dit is de garnering voor bovenop de zalm.
- Maak vervolgens af met de Kewpi mayonaise en Gochujang saus.
- Eetsmakelijk!