Entrecote is een premium stuk rundvlees. Het is een onderdeel van de grote lange rugspieren die aan weerszijden van de ruggengraat lopen. Van het begin van de bil tot aan de schouder. De Entrecote is het stuk tussen de ribben en de bil in, het laatste stuk van de rugspier dus. De Entrecote is een grote langwerpige magere spier die aan de bovenzijde bedekt is met een mooi randje vet. Aan de onderzijde heeft het vlees enkel wat dunne vliesjes, aan de ene zijkant nog een randje vet met wat kleine stukjes vlees en aan de andere zijde: de ketting. Deze wordt er meestal afgehaald, aangezien die niet mals is.
Bij The Meatlovers bestel je vlees van wereldklasse. Ook voor een fijne Entrecote kun je meer dan goed terecht bij de webshop van The Meatlovers. Wij hebben meerdere soorten Entrecote in ons assortiment, afkomstig uit Nederland, Japan, Uruguay, Argentinië en Australië:
Wees voorzichtig, want na één seconde een blik te hebben geworpen op één van deze toppers loopt het water je gegarandeerd in de mond. Het Argentijnse rund is bijvoorbeeld minstens 120 dagen graangevoerd, wat een heerlijke smaak geeft aan de steak. De Uruguayaanse Wagyu runderen GMO-vrij en krijgen ze minstens 300 dagen graanvoedering. Dit zorgt voor een ware smaaksensatie.
De beste kerntemperatuur is afhankelijk van smaak. Wil jij het vlees rare, medium-rare of medium gebakken? Wil jij het vlees rare, medium-rare of medium gebakken? Met de volgende kerntemperaturen heb je altijd de perfecte Entrecote.
Voor optimale garing, kun je een Entrecote eerst op kamertemperatuur laten komen voordat je deze gaat bereiden. Wanneer de kerntemperatuur veel lager is dan de temperatuur van de buitenkant van het vlees, duurt het langer voordat de juiste kerntemperatuur is bereikt. Ook kun je hierdoor de buitenkant verbranden. Om dit te voorkomen, haal jouw Entrecote minimaal 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.