Wat is Entrecote?

Entrecote is een premium stuk rundvlees. Het is een onderdeel van de grote lange rugspieren die aan weerszijden van de ruggengraat lopen. Van het begin van de bil tot aan de schouder. De Entrecote is het stuk tussen de ribben en de bil in, het laatste stuk van de rugspier dus. De Entrecote is een grote langwerpige magere spier die aan de bovenzijde bedekt is met een mooi randje vet. Aan de onderzijde heeft het vlees enkel wat dunne vliesjes, aan de ene zijkant nog een randje vet met wat kleine stukjes vlees en aan de andere zijde: de ketting. Deze wordt er meestal afgehaald, aangezien die niet mals is.

De smaak van de Entrecote

Een van de meest herkenbare kenmerken van een Entrecote is de overheerlijke vetrand. Deze zorgt ervoor dat het vlees lekker ‘juicy’ is. Het vetrandje van de Entrecote is ongekend! Omdat een rund dit deel van zijn lichaam weinig beweegt, is het vlees dat er van gesneden wordt heerlijk mals. Bij The Meatlovers kun je de hoogste kwaliteit Entrecote bestellen. Onze slager selecteren alleen het beste vlees, vanuit de hele wereld. Elke Entrecote is van de hoogste kwaliteit, welke jij kiest voor jouw gerecht, is geheel aan jou. Ga je voor sterk gemarmerd Wagyu uit Japan, 120 dagen graangevoerd uit Argentinië, lokaal uit Nederland of zelfs 300 dagen graangevoerd en geheel GMO-vrij uit Uruguay? Wat je ook kiest, met het vlees van The Meatlovers heb je gegarandeerd een smaakexplosie in je mond en een topper van een gerecht op je bord.

Direct naar onze Entrecotes

De Entrecotes van The Meatlovers

Bij The Meatlovers bestel je vlees van wereldklasse. Ook voor een fijne Entrecote kun je meer dan goed terecht bij de webshop van The Meatlovers. Wij hebben meerdere soorten Entrecote in ons assortiment, afkomstig uit Nederland, Japan, Uruguay, Argentinië en Australië:

Wees voorzichtig, want na één seconde een blik te hebben geworpen op één van deze toppers loopt het water je gegarandeerd in de mond. Het Argentijnse rund is bijvoorbeeld minstens 120 dagen graangevoerd, wat een heerlijke smaak geeft aan de steak. De Uruguayaanse Wagyu runderen GMO-vrij en krijgen ze minstens 300 dagen graanvoedering. Dit zorgt voor een ware smaaksensatie.

Een Entrecote bereiden in de pan is simpel met het stappenplan van The Meatlovers.

Entrecote uit de pan

1. Laat de Entrecote 30 minuten van te voren op kamertemperatuur komen.

2. Kruid het stuk vlees alleen met verse zwarte peper en zout.

3. Smelt een ruime hoeveelheid roomboter in de pan, zodra het schuim van de boter verdwijnt, mag het vlees de pan in.

4. Bak de Entrecote maximaal 2 minuten per kant op hoog vuur. Tijdens het bakken is een vleesthermometer ideaal om te gebruiken. Met de volgende kerntemperaturen heb je altijd de perfecte Entrecote. Voor een rare gebakken Entrecote: een kerntemperatuur van 53 graden Celsius. Voor Medium-rare: 58 graden Celsius en voor een Medium gebakken Entrecote: 63 graden Celsius.

5. Draai het vlees om met een tang en niet met een vork, hiermee behoudt het vlees de meeste sappen.

6. Laat het vlees even rusten in aluminiumfolie, voor zo’n 3 tot 5 minuten. Ook dit is om zoveel mogelijk sappigheid van het vlees te behouden.

7. Strooi nog een lichte hoeveelheid grove zeezout over de Entrecote voor de ultieme smaakbeleving!

Ik wil recepten met Entrecote

Wat is de beste kerntemperatuur voor een Entrecote?

De beste kerntemperatuur is afhankelijk van smaak. Wil jij het vlees rare, medium-rare of medium gebakken? Wil jij het vlees rare, medium-rare of medium gebakken? Met de volgende kerntemperaturen heb je altijd de perfecte Entrecote.

  • Rare: een kerntemperatuur van 53 graden Celsius
  • Medium-rare: 58 graden Celsius
  • Medium: 63 graden Celsius

Moet een Entrecote altijd op kamertemperatuur bereid worden?

Voor optimale garing, kun je een Entrecote eerst op kamertemperatuur laten komen voordat je deze gaat bereiden. Wanneer de kerntemperatuur veel lager is dan de temperatuur van de buitenkant van het vlees, duurt het langer voordat de juiste kerntemperatuur is bereikt. Ook kun je hierdoor de buitenkant verbranden. Om dit te voorkomen, haal jouw Entrecote minimaal 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.