De Entrecote is in grove lijnen een biefstuk met een vet rand die vol smaak zit, gesneden uit de rug. De meeste smaak van de Entrecote is te danken aan de marmering van het vlees. De malsheid komt door de voeding en leeftijd van het dier. Bij de Entrecote van The Meatlovers staat altijd de voeding van het dier vermeld, hiermee kan je direct beoordelen dat je een onwijs mals en smaakvol stuk vlees te pakken hebt. Twijfel dus niet en bestel jouw Entrecote!
Of je nu een BBQ-liefhebber bent of de voorkeur geeft aan het bereiden van je steak in de pan, met een Entrecote van The Meatlovers weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Proef het verschil zelf en bestel vandaag nog jouw Entrecote!
Het grillen van een Entrecote Steak vereist een goede BBQ-techniek om de beste resultaten te bereiken. Hier is een stap-voor-stap handleiding.
Over het algemeen wordt Entrecote het best medium-rare gegeten. Bij deze garing, met een kerntemperatuur van 55-57°C, blijft het vlees mals en sappig, terwijl het vet mooi is gesmolten, wat zorgt voor een volle, rijke smaak. De marmering in de Entrecote Steak smelt bij medium-rare net genoeg om het vlees extra smaak te geven zonder het uit te drogen.
Als je de Entrecote medium bereidt (60-63°C), wordt het vlees nog steeds lekker, maar iets steviger en minder sappig. Dit kan een goede keuze zijn als je liever een iets meer doorbakken steak wilt. Voor de meeste fijnproevers is medium-rare echter de ideale keuze om van de beste textuur en smaak te genieten.
Wil jij aan de slag met onze Hele Entrecote? Dit zijn grote delen vanaf 1kg en hebben een iets andere bereiding.
De perfecte kerntemperatuur voor een Entrecote Steak verschilt per persoon. Om jouw ideale garing te bereiken, bak je de Entrecote langer of korter, afhankelijk van je voorkeur. Hieronder geven we een overzicht van hoe lang je de steak moet bakken om de juiste kerntemperatuur te behalen. Houd er rekening mee dat dit de temperatuur is na het rusten. Haal de Entrecote daarom 2-3 graden eerder uit de pan of van de BBQ dan de gewenste temperatuur, omdat het vlees tijdens het rusten nog iets door blijft garen. Zo geniet je van een perfect bereide Entrecote Steak!
Onze experts hebben al talloze recepten geschreven over de Entrecote. Dit betekent: volop inspiratie voor jou om mee aan de slag te gaan!
Bekijk alle recepten